Boek bestellen bij bol.com

Kleuteruniversiteit

Pakket met kringactiviteiten en leuke dingen voor in de werkles te bestellen bij Kleuteruniversiteit: Spookje Spartacus.

Kringactiviteiten

Zoek de ijsbeer tussen de spookjes.

Spookrijmen
Teken een spook op een wit vel papier en knip deze uit. Noem een woord waar de kinderen op gaan rijmen. Geef het spook de kring rond. Het kind dat het spook heeft, noemt een rijmwoord. Suggesties voor woorden om op te rijmen: spook, spin, heks, hoed, burcht, wit, etc.

Het verloren spook
Vraag de kinderen de ogen te sluiten. Tik één kind aan dat de ogen opent. Hij is het spook en verstopt zich in het lokaal. Hier roept hij heel zacht ‘Boeh’. De groep opent de ogen. Waar komt het geluid vandaan? Eén van de kinderen mag in een richting wijzen en hier gaan kijken. Zit het spook hier? Als het spook er niet zit, mag een ander kind een richting aanwijzen en gaan kijken.

Samen een spookkasteel bouwen
Bouw met grote blokken een spookkasteel in de kring. Bekijk het kasteel van alle kanten. Ziet het er voor alle kinderen hetzelfde uit? Teken een plattegrond van het kasteel en laat de kinderen zien hoe je dit doet. Laat ze helpen. Verstop een spookje in het kasteel en geef op de plattegrond aan waar het spook is. Kunnen de kinderen het spook vinden door naar de plattegrond te kijken?

Hoeken

Bouwhoek
Het spookkasteel
  

Rekenhoek
Leg de route met pijlen die spookje Spartacus naar de verlaten toren moet vliegen.

Spelletje
Bloemenspel met cijfers 1/m 6 of 1 t/m 10.

Knutselen

Spook van propjes
  

Miauw de poes

Voeten stempelen als spookjes
 

Spookje Spartacus schilderen (Foto van Florence)

Spookje tekenen (Foto van Florence)

Tekening over het verhaal wie/wat/waar

Rekenen

Spookjes van groot naar klein plakken

Seriëren op kleur
Welk spookje is aan de beurt?

Doen

Kleikaart spookschool 

Kleikaart spin (Foto van Florence)