Week van de lentekriebels 2023

Om het jaar werken wij over lentekriebels. Dit jaar staat het dus weer op het programma.
De week van de lentekriebels is van 20 t/m 24 maart.

Wat is de week van de Lentekriebels?
De Week van de Lentekriebels is een nationale projectweek voor het speciaal- en basisonderwijs. Deelnemende scholen geven een week lang les over weerbaarheid, relaties en seksualiteit. De projectweek helpt om deze thema’s structureel in het schoolplan op te nemen. Het thema voor de Week van de Lentekriebels 2023 is: ‘Wat vind ik fijn?’. Het gaat hierbij om positieve seksuele vorming. Onderwerpen die hierbij aan bod komen zijn: leren over je lijf, praten over wat je fijn vindt, autonomie en een positief zelfbeeld.

Om in stapjes te kunnen ontdekken wat jij wil en positieve ervaringen op te kunnen doen met relaties en seksualiteit, is het belangrijk om van jongs af aan stil te staan bij de vraag: wat vind ik fijn? Wanneer kinderen in het basisonderwijs vanuit een positieve boodschap leren over hun lijf, relaties en seksualiteit, weten ze beter wat zij zelf fijn vinden en wat niet. En leren ze hoe ze daarover kunnen communiceren. Positieve seksuele vorming geeft leerlingen daarom een belangrijke basis voor een gezonde seksuele ontwikkeling. Ook in relatie tot anderen: het ondersteunt de boodschap dat seksuele interacties ook voor anderen plezierig moeten zijn.

Daarom starten wij na de voorjaarsvakantie met het werken over het boek: Kikker is verliefd ter aanvulling op de lessen vanuit lentekriebels.

Ga naar het thema: Kikker is verliefd

Boek bestellen bij bol.com